Ændringer grundet coronapandemi

Praktiske informationer i forbindelse med coronapandemien.

Denne side opdateres løbende, så snart vi får yderligere informationer.

Nødundervisning

Elever fra 0. til og med 5. klasse nødundervises på skolen. Nødundervisningen foregår fra 8.00 – 13.00 og består af fagene Dansk, Matematik, Engelsk og Udeskole. I undervisningen vil eleverne være på hold af ca. 10 børn og foregå i lokaler, hvor vi kan overholde afstandsreglerne. Alternativt vil den foregå udendørs. Alle hold får faste lokaler og faste udearealer.

I Aula står der, hvilket hold jeres børn er på og hvor de skal møde op. Holdene er lavet af børnenes lærere og pædagoger og vil ikke blive ændret. Eleverne skal medbringe et fuldt udstyret penalhus, noget at sidde på til udeskolen og tøj, der passer til vejret. Læs i øvrigt hvad jeres børns lærere har skrevet på ugeplanen om andre ting, f.eks. børnenes undervisningscomputer.

Der må ikke komme forældre på skolen. På afdeling Apperup skal børnene afleveres ved den trappe, som fører ind i det lokale hvor eleven skal møde. På Afdeling Hellebæk skal elever sættes af nede ved p-pladsen ved kirken.

Det samme gælder ved afhentning efter skole og SFO/nødpasning. Forældre, der har udfordringer ved aflevering, bedes kontakte deres barns afdelingsleder, så der kan laves en konkret aftale.

Vi skal bede jer om at træne håndhygiejne med jeres børn derhjemme. På skolen er der et skema til alle elever, hvor de skal afkrydse hvornår de har vasket hænder. Dette skal som minimum ske hver anden time. Vi får sat ekstra vaske op og der er bestilt ekstra håndsprit til alle hold. Sundhedsstyrelsen har lavet en lille film, der måske kan bruges.

Vask hænder børn (Youtube)

Tablets/computere skal rengøres dagligt hjemmefra, inden eleven tager den med i skole – husk at oplade den. Vi vil i den næste periode ikke inddrage elevernes mobiltelefoner, men de skal selvfølgelig blive i tasken i løbet af dagen.

Eleverne skal huske madpakker. Det vil ikke være muligt at benytte sig af køleskabe i perioden. Vi anbefaler madkasser med et lille fryseelement i. Spisepauser vil blive afholdt forskudt. Husk vandflasker. Skolemælk er pt. afmeldt.

Hvis elever har symptomer på sygdom, også milde symptomer som forkølelse, skal man blive hjemme, indtil man er helt rask. Man må komme i skole igen, når man har være symptomfri i 48 timer. Sløje elever vil blive ringet hjem. Skolen skal i sådanne tilfælde følge helt særlige instrukser, som blandt andet indebærer grundig rengøring.

Vi henviser til sundhedsstyrelsens vejledning. I sundhedsstyrelsens vejledning kan man ligeledes læse information om særlige risikogrupper.

Sundhedsstyrelsens vejledning (PDF)

Hjemmeundervisning

Elever i 6., 7., 8. og 9. klasse fjernundervises stadig.

Personalet på skolen fortsætter med at lave detaljerede ugeplaner. Som forældre vil I kunne stille faglige spørgsmål til personalet over Aula. Personalet vil typisk svare i tidsrummet 8.00 – 13.00. Lærerne vil løbende opdatere med nyt materiale. Når undervisningen genoptages på skolen vil den tage udgangspunkt i, at alle elever har fulgt ugeplanerne.

Kontakt endelig lærerne, hvis I har brug for yderligere hjælp eller vejledning.

Nødpasning

Har I behov for at jeres barn bliver nødpasset, skal I tilmelde jeres barn til nødpasning hos Jeanette Kjærgård på jkc33@helsingor.dk. Skriv ”Nødpasning” i emnefeltet og husk at angive tidsrummet. Der er mulighed for nødpasning kl. 6.30 – 8.00 og igen fra kl. 13.00 – 16.30.

Vi appellerer til, at det blot er i tilfælde, hvor man ikke har anden pasningsmulighed. Vi har desværre et begrænset antal pædagoger til rådighed.

Til kommende bhkl. forældre

Velkommen 11. maj til opstart i mini-SFO.

Børnene skal møde mandag d. 11. maj kl. 10.00 – 11.30. Vi mødes i skolegården på afdeling Apperup.

Alle forældre vil modtage et program med praktiske detaljer for dagen i E-boks, samt en henvisning til en lille introducerende film om det at starte i MiniSFO på afdeling Apperup.

Dagen vil forløbe efter Sundhedsstyrelsens retningslinjer med hensyn til afstand mv. Det betyder også, at der desværre kun kan deltage én forælder pr. barn.

På grund af Corona-situationen bliver den store, festlige velkomst med flag og taler først markeret tirsdag d. 11. august kl. 9.00.

Vi glæder os til at se jer og jeres børn d. 11. maj. Se endvidere vores lille video om første dag i MiniSFO.

Ved eventuelle spørgsmål bedes du kontakte Jeanette Kjærgaard på jkc33@helsingor.dk.

UNI-login

Er der elever som får problemer med UNI-login, så henviser vi til kodeskift.dk. Driller det fortsat, kan I forsøge at skrive til skolesekretær Helle Bak (hba37@helsingor.dk).

Møder og arrangementer

Alle planlagte møder og arrangementer er aflyst frem til og med den 10. maj 2020.

Snak med børn om coronavirus

Børns vilkår har produceret følgende film med fire gode råd.

Få fire gode råd til at tale med dit barn om by coronavirus (Sundhedsstyrelsen på Youtube).